Inrichten met Augmented Reality

Inrichten met Augmented Reality

Toen ik net verhuisd was stond ik in m’n nieuwe lege appartement te bedenken hoe ik alles wilde inrichten. Welke meubels ik wilde kopen en waar ze dan zouden moeten staan. Ik probeerde mij de kamers met meubels en decoratie te visualiseren. Toch vond ik het een beetje lastig.

 

Wat zou het toch fantastisch zijn als je je huis al kan inrichten zonder dat je daadwerkelijk de meubels hebt gekocht! Toch bestaat er een mogelijkheid om dat te kunnen doen. Augmented Reality is de oplossing. Met Augmented Reality is het mogelijk producten in je huis tot leven te brengen. Zo kun je via je tablet of telefoonscherm meubels driedimensionaal in een kamer laten verschijnen. Zo kun je een goed beeld krijgen van hoe een product bij jouw interieur past.

Ik werd wel nieuwsgierig en wilde Augmented Reality laten maken, aangezien ik zelf interieur spulletjes verkoop in mijn eigen webshop. Op deze manier wordt er over al mijn producten een digitale informatie laag gezet. De klanten kunnen dan mijn producten in hun eigen kamers in het huis te leven laten wekken. In te toekomst weet ik zeker dat je deze mogelijkheid bij alle meubelmerken hebt. Zo hoef je zelf niet naar de winkel te gaan om te kijken hoe iets eruit ziet en of het wel past bij je interieur.

Tijdens mijn zoektocht ben ik achter een nog coolere mogelijkheid gekomen om je producten tot leven te laten komen. Namelijk met de Hololens van Microsoft. Als je de bril op hebt kun je een hologram van een meubel in je kamer zien staan. Alsof de meubel levensecht in je eigen kamer staat. Echter staat de Hololens nog in zijn kinderschoenen, hierdoor hangt er momenteeel aan de bril een flinke prijskaartje. Wil je het toch uit proberen. Dan zou een Hololens huren een optie kunnen zijn om toch wat geld te besparen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *